Veel gestelde vragen

12/02/2013 Uit Door

De veelgestelde vragen zijn ondergebracht in duidelijke rubrieken:Veel gestelde vragen over het huren van een camper in Nieuw Zeeland

Staat jouw vraag er niet bij? stel hem via ons contactformulierBoek een camper

NIETS! Extra bestuurders zijn in het tarief inbegrepen. Om gedekt te zijn via onze verzekering moet een ieder die de camper bestuurd vooraf op het huurcontract geregistreerd worden.
Onze verzekering geldt voor iedereen vanaf 21 jaar die langer dan 1 jaar een volledig (B)rijbewijs heeft.
De camper is geheel verzekerd (eigen risico van toepassing), ongelimiteerde km's, extra bestuurder, transport aan begin en eind van de huurovereenkomst naar de afgesproken plaats. Uitgebreide wegenkaart met camping adressen, GPS, Tourism Radio, volle gasfles, schoonmaak, 24 uurs AA wegenwacht service, buiten-stoelen, buiten-tafel, BBQ, beddengoed, keuken materiaal inclusief potten en pannen, borden, bestek, glazen. Uiteraard ontbreekt WIFI niet in onze campers. Betaald of gratis, dit ligt aan de verzekeringsoptie die je kiest. Uiteraard zijn er gebieden (de mooiste;-) waar geen telefoon of internet bereik is. Zelfs de eerste koffie, thee, zonnebrand en 'sandfly-spray' zijn ingepakt!
NEE. Een normaal (B)rijbewijs is voldoende en moet in persoon getoond worden als de camper wordt opgehaald. Het rijbewijs moet in het engels gesteld zijn (alle nieuwe rijbewijzen zijn dit), indien dit niet het geval is moet een Internationaal rijbewijs toegevoegd worden. De minimum leeftijd om een camper te huren bij Bay of Islands Campervans is 21 jaar, maximaal is 75 jaar.
De aanbetaling is 20% bij boeking om de reservering te bevestigen. Het volledige bedrag moet 35 dagen voor aanvang camperhuur op onze rekening verschijnen. Wij zenden een herinnering wanneer definitive betaling nodig is.
Wij adviseren gebruik te maken van internationale overschrijving via de bank. Informatie hierover sturen we met het huurcontract. Het is mogelijk per VISA of Mastercard te betalen, de extra kosten hiervoor zijn 4%.
Wij berekenen de diesel toeslag aan de hand van de gereden kilometers achteraf, je betaald dus alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers. Voor meer informatie over deze kosten klik hier Als je 'Full Cover' verzekering neemt worden er geen extra kosten meer in rekening gebracht.
Ruit en banden schade zijn veel voorkomend in Nieuw Zeeland door los grind op de wegen, zelfs de veel gebruikte doorgaande wegen. Gemiddeld komt een op de drie campers terug met enige vorm van schade. Het afsluiten van een 'Full Cover' verzekering geeft gemoedsrust te weten dat je verzekerd bent in het ongelukkige geval van schade aan het voertuig. Het afsluiten van "Full Cover' verzekering kon totaan het moment van overdracht.
Dit kan tot NZ$5000 per ongeval oplopen, tenzij er een extra verzekering is afgesloten met lager of geen eigen risico. Aangezien het verzekeren van motorrijtuigen niet verplicht is in Nieuw-Zeeland zijn kosten voor schade veroorzaakt door een derde mogelijk niet verhaalbaar en voor kosten huurder. Ongeveer 250.000 bestuurders rijden op Nieuw-Zeelandse wegen zonder verzekering.
Bay of Islands Campervans heeft de unieke service dat de camper op ieder binnenlands vliegveld kan worden opgehaald of afgegeven.
wij denken dat je het best ter plaatse een kayak of fiets kunt huren. Door gebruik te maken van een lokale verhuurder krijg je meteen alle benodigde informatie en veiligheids materialen. Onze campers zijn niet uitgerust met trekhaak of fietsenrek.

Top

Kies een camper

Onze campers zijn eenvoudig om te rijden en zijn voorzien van alle extra veiligheid die je van een moderne auto mag verwachten, waaronder ABS en airbags. Er zijn geen beperkingen aan de maximumsnelheid (100km/hr) Als je je bewust bent van de hoogte en het feit dat je breder bent dan een normale auto is het als rijden in een normale auto!
Alle voertuigen zijn volledig uitgerust met: Kussens & Dekbedden, Lakens (2x), Handdoeken (4x), kookgerei, potten / pannen / Koekenpan, Borden en kommen, kopjes en glazen, Elektrische Waterkoker, Schaar, vaatdoekje, afwasborstel, thee &  handdoeken, Elektrische Broodrooster, bestek, blikopener, koffiezet, snijplank, Kledinghangers, Waslijn & Knijpers, Emmer, Stoffer & Blik, brandblusser, Vuil & Vers Water slang, Volle LPG fles, NZ mobiele telefoon en WIFI internet Afhankelijk van verzekerings optie die je kiest is internet betaald of niet.
Om gemakkelijk de weg te vinden : Alle campers, motorhomes hebben GPS-navigatie (zonder bijbetaling!) Naast de GPS is er een gedetailleerde HEMA wegenkaart waarin aangegeven campings, DOC-campings, dump stations en bezienswaardigheden.
Alle campers hebben een documenten safe om paspoort ed. veilig in op te bergen. Wij raden aan geen (emotioneel)waardevolle sieraden ed. mee te nemen op reis.
Omdat onze campers zijn gecertificeerd mag je vrij kamperen op plaatsen waar dat is toegestaan. Respecteer a.u.b. plaatselijke verordeningen.
Alle campers van Bay of Islands Campervans zijn goed geïsoleerd en verwarmd, hetzij door diesel hetelucht (Nexxo) of gas hetelucht (Seeker). Voor het reizen in de winter zijn beide campers uitermate geschikt Airconditioning is aanwezig in de bestuurderscabine tijdens het rijden. De airconditioning kan alleen worden gebruikt wanneer de motor-motor draait.
Sorry, in onze campers mag niet gerookt worden!
In het algemeen kun je voor maximaal 48 uur van alle faciliteiten gebruik maken zonder aangesloten te zijn op net-stroom. Het hangt natuurlijk ook af van welke apparaten je gebruikt, hoe vaak en hoeveel je rijdt (tijdens het rijden worden de accu's bijgeladen) We raden aan elke tweede of derde nacht te overnachten op een powered site om de accu's volledig op te laden. De auto wordt aangedreven door een andere batterij, dus zelfs wanneer de huis batterij leeg is, ben je in staat de motor te starten.
De koelkast, verlichting in het woonvertrek, de waterpomp en TV / DVD-speler werken gewoon. De oven/grill in de Seeker werkt ook zonder aangesloten te zijn op 230V Netstroom is nodig voor de magnetron (Nexxo), en verder alles dat moet worden aangesloten op 230V zoals als een computer of telefoon oplader. Uiteraard werkt de Boiler voor het hete water en de heteluchtverwarming in beide modellen ook zonder 230V.
In de beide modellen camper kan een iPod, MP3-speler of iPhone ingeplugd worden in het entertainment-systeem via mini usb or bluetooth.
De Nexxo en Seeker zijn uitgerust met een TV / DVD-speler Nieuw Zeeland heeft zeer beperkte TV ontvangst vanwege z'n uitgestrektheid en heuvelachtig landschap. De tv is ideaal om een DVD-film af te spelen, TV kijken kan vaak alleen in de buurt van grotere steden. Om veiligheidsredenen, is tv kijken tijdens het rijden niet toegestaan!
Alle Bay of Islands Campervans hebben een vast bed, dit betekent dat je niet iedere avond je zitje moet verbouwen om te gaan slapen!
  • Nexxo:       202*132
  • Seeker:   205*135

Top

Over Nieuw Zeeland

Kort bezoek

Als je voor minder dan drie maanden Nieuw Zeeland bezoekt en uit een van onderstaande landen komt is geen visum nodig.
Let op! Indien je een stop(over) in Australie maakt moet je waarschijnlijk wel een visum hebben. Kijk dit goed na in de voorwaarden van het ticket!
Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden vaak verkeerd ingeschat. Snelwegen (behalve rond een paar steden) zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Europa of Australië. Gebruik een gemiddelde van 60 kilometer per uur als je een bepaalde afstand in tijd wilt berekenen. Met andere woorden: afstanden in Nieuw-Zeeland zullen worden berekend in uren en minder in de afgelegde afstand.
New Zealand heeft andere stekkers dan Nederland, Belgie. Er is dus een adapter nodig om je meegenomen apparatuur aan te sluiten. In al onze campers is minimaal 1 adaptor voor NL aanwezig.
In Nieuw Zeeland rijden we aan de linkerkant van de weg, het merendeel van de verkeersregels is gelijk aan Europa. Het gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden is illegaal. In onze campers is een brochure van het Transport Agentschap met een aantal basisregels aanwezig bij vertrek. Verder adviseren we de Nieuw-Zeelandse Transport Agency website te bekijken voordat je Nederland verlaat.
Om in contact te blijven, of een camping plaats te boeken enz. is er een mobiele telefoon en laptop. Ook zijn onze campers uitgerust met onboard wifi, waardoor je gemakkelijk je eigen mobiele apparaten kan blijven gebruiken. Internet data is inclusief wanneer je de 'Full Cover' verzekering hebt gekozen, zo niet dan d.m.v. betaling vooraf. Zie voor meer informatie onze
Meer informatie, met inbegrip van seizoenen, feestdagen, beste tijden om te reizen en rondreizen vind je op onze website. Als je eenmaal bij ons hebt geboekt voorzien we je van handige links en onze persoonlijke kennis om je reis tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Top

Onderweg

Gas wordt gebruikt om te koken en warm water voorziening in de Explorer. Gas wordt gebruikt om te koken en de koelkast in de Nexxo. De 9Kg gas fles kan normaal gesproken 2 weken gebruikt worden, afhankelijk van gebruik.
Bay of Islands Campervans geeft een 24 uurs wegenwacht service via de 'Automobile Association', zeg maar de Nieuw Zeelandse ANWB.
Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland behalve 1 week voor en 2 weken na de Kestdagen. Een andere drukke tijd is de Pasen.
Onder onze verzekering is het toegestaan te rijden op alle openbare wegen en toegangswegen naar DOC camping plaatsen. Het is niet toegestaan door rivieren over het strand of door zout water te rijden. Ook niet toegestaan zijn wegen die in een dusdanige toestand verkeren dat het zeer waarschijnlijk is dat er schade ontstaat. Om zorgeloos op reis te gaaan raden we aan de 'Full Cover' verzekerings optie te boeken.
Wij adviseren dit wel te doen in december en januari, daarbuiten is 1 a 2 dagen voldoende. Het kan zelfs bij aankomst in de haven maar dan loop je natuurlijk de kans dat de boot vol zit.
Bij het ophalen van de camper geven we uitleg en 'oefenen' met de toilet casette. In de meegeleverde HEMA wegenatlas staan alle dumpplaatsen aangegeven.
Alle Bay of Islands campers rijden op diesel en verbruiken tussen 9-11 liter/100 km. Diesel is goedkoper dan benzine in Nieuw-Zeeland.

Top

Terug naar homepage Camper huren Nieuw Zeeland

Veel gestelde vragen over Nieuw Zeeland

Print Friendly, PDF & Email