Links rijden in Nieuw Zeeland

02/05/2011 Uit Door

Camper en links rijden in Nieuw ZeelandWaarom rijden ze in Nieuw-Zeeland aan de ‘verkeerde’ kant van de weg?

Links rijden in Nieuw Zeeland

Dit is een historisch feitje. Het linksrijden komt voort uit de riddertijd, waarbij rechtshandige ridders links aanhielden om enerzijds hun sabelschede te beschermen (die men links droeg) en anderzijds hun rechterarm konden gebruiken tijdens een gevecht. Ook was het voor een rechtshandige ridder makkelijker om vanaf de linker kant op zijn paard te steigen. Hierbij is het ook handiger om links te rijden, aangezien je dan niet vanaf het midden van het pad hoeft op te steigen.

Hoezo Links rijden?

Napoleon Bonaparte voerde in heel zijn rijk de regel in dat het verkeer rechts moest houden. Een mogelijke verklaring voor de voorkeur voor rechts rijden is, dat koetsiers van wagens met meerdere paarden bij voorkeur links op de bok zaten, zodat ze hun zweep, die bijna alle koetsiers in hun rechterhand hielden, gemakkelijker konden gebruiken. In deze zitpositie hadden de koetsiers een beter zicht als ze tegenliggers aan de linkerzijde lieten passeren. Wil je meer informatie over de huidige verkeers regels in Nieuw Zeeland zodat je veilig in een camper van Bay of Islands Campervans kan rijden? click here

De vraag die wij regelmatig krijgen is: Is links rijden in Nieuw Zeeland moeilijk?,ik heb nog nooit links gereden. Ons antwoord ligt een beetje wat je gaat rijden in Nieuw Zeeland.

Mocht je een grote camper huren in Nieuw Zeeland en thuis heb je een kleine auto dan zal je zeker de eerste dagen met zweet in je handen rondrijden. Dat is 1 van de redenen dat wij compacte campers verhuren die wel van alle gemakken zijn voorzien. Een auto of compacte camper went veel sneller dan een joekel van een camper! Links rijden is niet moeilijk! Sommige klanten leggen een A4tje op het stuur ‘s avonds met ‘links rijden’ zodat ze de volgende morgen eraan herinnerend worden. Uiteraard zijn onze campers voorzien van stickers met KEEP LEFT .

Print Friendly, PDF & Email