Voorbeeld routes

Rondreizen per camper door Nieuw Zeeland maar niet wetend waar te beginnen?

Er zijn 10 zogenaamde ‘Themed Highways’ om te volgen.

Dit mag dan misschien niet heel lekker in de oren klinken, maar het is een hele prettige manier om veel van Nieuw Zeeland te zien. ‘Highways’ in zijn  niet te vergelijken met de snelwegen in Nederland of België, maar eerder met provinciale wegen. Sta niet versteld door op de ‘snelweg’ een enkelbaans brug tegen te komen!

Thema snelwegen in Nieuw Zeeland:

Makkelijke Nieuw zeeland routes

  1. De Twin Coast Discovery Highway begint in Auckland en reist naar het noorden, via beide kusten naar Cape Reinga en terug. De oostkust is onvergetelijk met witte zandstranden, relaxte badplaatsen en haventjes vanwaar je een cruise of een duiktrip kunt maken. De westkust heeft minder mensen, wildere stranden en gigantische Kauri bomen.

  1. Beginnend in Auckland, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, de Thermal Explorer Highway gaat door de Waikato regio en vervolgens naar de geothermische stad Rotorua. Bij Lake Taupo heb je de keuze om via Tongariro National Park of direct over de heuvels naar het wijngebied van Napier en Hastings te trekken.

  1. De Pacific Coast Highway begint ook in Auckland, de belangrijkste internationale toegangspoort van Nieuw-Zeeland. Naar het schiereiland Coromandel, met zijn stranden en inheemse bossen. Na een bezoek aan het goud stadje Waihi, door naar de Bay of Plenty, langs Tauranga en Whakatane. Vervolgens rond de Oost-Kaap naar Hawke’s Bay, eindigend bij Napier. Vanaf hier kun je de Thermal Explorer oppakken om terug naar Auckland te reizen.

  1. De Forgotten World Highway kun je beginnen vanuit Stratford of Taumarunui. Het wringt (deels onverhard!) zijn weg over vier bergtoppen, door een spookachtige eenrichtingsverkeer tunnel en langs een bochtige rivier in een diepe kloof. De enige belangrijke nederzetting onderweg is Whangamomona, waar het historische hotel bekend staat om zijn gastvrijheid.
   Print Friendly, PDF & Email

Pagina's: 1 2