Rondreis Nieuw Zeeland

15/08/2012 Uit Door

Reizen door Nieuw Zeeland:

Als je het plan hebt opgevat om op vakantie te gaan naar Nieuw Zeeland gaat er uiteraard de nodige voorbereiding aan vooraf. Vragen zoals:

  • Wat is de beste tijd van het jaar om Nieuw Zeeland te bezoekenRondreizen door Nieuw Zeeland
  • Heb ik inentingen nodig (nee)
  • heb ik een internationaal rijbewijs nodig (nee)
  • Hoe kan ik geld opnemen in Nieuw Zeeland
  • Waar kan ik goede kaarten kopen om me voor te bereiden
  • Autohuur of camperhuur
  • Wat zijn de afstanden
  • Links rijden in Nieuw Zeeland moeilijk

Zomaar een paar vragen die mij te binnen schieten bij de planning van een vakantie naar Nieuw Zeeland.

Rondreizen:

Om een paar van deze vragen te beantwoorden.

Wat is de beste tijd om Nieuw Zeeland te bezoeken: De drukste tijd is uiteraard rond de schoolvakanties. December en januari zijn dus de drukste maanden, niet te vergelijken met de drukte in Nederland maar toch… De campings die populair zijn moet je bespreken. Gewoon 1 of twee dagen van te voren bellen via de Nieuw Zeelandse mobiele telefoon die wij standaard bij onze campers leveren en je bent verzekerd van een plekje. Met een auto moet je echt vooruit boeken in het hoogseizoen waardoor je niet meer flexibel bent.

Wat betreft het weer?

Hotwater beach nieuw zeelandVanaf september begint het al ‘lekker’ weer te worden dat  meestal doorloopt tot eind april. Afgelopen zomer was volgens de Kiwi’s zelf een slechte zomer maar vergeleken met de Nederlandse zomers  hadden we niet te klagen.( prima zomer dus)

Nieuw Zeelandse zomers zijn over het algemeen stabiel en tussen de 22 en 25 graden. ‘s nachts koelt het lekker af zodat je een koele camper hebt om te slapen. Februari, maart en zelfs april zijn nog prima.

Op de vragen heb ik inentingen nodig kan ik kort zijn: nee niet nodig. Als je bij ons een camper huurt heb je tevens geen internationaal rijbewijs nodig. Onze campers zijn van alle gemakken voorzien en hebben zelfs een vast bed. Toch makkelijk te rijden en met een normaal rijbewijs (B).

Waar kan ik goede kaarten kopen om me voor te bereiden? Wij leveren een goed boek (en GSP) bij de camper met alle wegen en campings. Maar ik kan me voorstellen dat je er 1 wil aanschaffen om je rondreis voor te bereiden. Een goede site om in Nederland mappen of boeken aan te schaffen is: Reizen-op-papier

Hoe rondreizen door Nieuw Zeeland?

Autohuur of camperhuur is een veelgestelde vraag die wij krijgen. Wij zijn een camperverhuur bedrijf in Nieuw Zeeland en deze vraag is dan ook makkelijk te beantwoorden: Rondreis Nieuw Zeeland? camper! Maar dat is een beetje kort door de bocht dus hieronder een kleine opsomming van de voordelen.

Autohuur voordelen: Iets minder brandstof verbruik, voldoende hotels, motels en B&B in Nieuw Zeeland aanwezig. Nog compacter dan onze campers. makkelijker te parkeren.

Autohuur nadelen: ‘leven uit je koffer’,slaapplaats bespreken iedere dag. Nieuw Zeeland heeft, juist op de mooiste plekken weinig faciliteiten, denk aan cafe, toilet. Iedere avond uit eten, lunch,onbijt?

Camper huur algemeen: Onze campers zijn compact zodat parkeren geen probleem is, tevens ligt het brandstofverbruik lager in vergelijking met de grotere campers. Een verbruik van 1 op 10 is goed haalbaar. Onze campers zijn voorzien van diesel motoren en de diesel prijs ligt momenteel (2012) op $1.53  wat op dit moment neerkomt op 1 euro per liter.

Het grootste voordeel van camperhuur voor je ‘Rondreis Nieuw Zeeland’ is de vrijheid die je met een camper hebt! Je hoeft, zeker buiten het hoogseizoen geen plaats op een camping te bespreken zodat je later op de dag nog kan beslissen waar je overnacht. En geloof me dat je plaatsen tegenkomt waar je gewoon een dag langer wilt blijven. Met een camper geen probleem.Department of Conservation Nieuw Zeeland

Ook de DOC campings zijn met een camper een goede optie om te overnachten wat met een auto uiteraard niet mogelijk is.

Een ander groot voordeel is dat je niet ‘uit je koffer leeft’. De eerste dag alles in de camper en klaar! Uit eigen ervaring weten wij dat ook het vaste bed geweldig is. Het is na 1 nacht slapen al je eigen bed geworden wat uiteraard je nachtrust ten goede komt. Het vaste bed in onze camper(s) is standaard. Geen omgebouwde bus waar je iedere avond je zitje moet ombouwen tot bed. Een rondreis van enkele weken en iedere avond het zitgedeelte ombouwen is geen pretje. Wil je eerder naar bed en je partner nog even lekker lezen met een wijntje erbij? geen probleem met een vast bed.

Onze campers zijn voorzien van een kleine keuken met koelkast enz. zodat  je niet uit eten hoeft iedere avond. Ook ontbijt en lunch heb je gewoon voor handen in je camper! Uit eten is altijd leuk en zal ik je ook zeker adviseren Met een auto moet je iedere avond uit eten en dat kost natuurlijk aanzienlijk meer. Mocht je met een auto een motel unit huren waar je wel kan koken dan heb je nog geen koelkast om overgebleven etenswaren mee te nemen voor de volgende dag en met gemiddeld 22 graden of meer geen pretje. Onze campers zijn tevens voorzien van een BBQ!

 

Kortom de vrijheid van een camperreis is echt DE manier om Nieuw Zeeland te verkennen. Koffie drinken in Nieuw Zeeland

Koffie zetten in de ‘middle of nowhere’ en genieten van je koffie aan een beekje waar je jezelf alleen op de wereld voelt. Dat is genieten!

het is je eigen huisje op wielen dat na de eerste nacht al ‘thuis’ voelt, WIFI internet om de vrienden thuis jaloers te maken met de foto’s die je net gemaakt hebt. Of bellen voor max. 1 uur naar Nederland voor $2 het kan allemaal.

Hier een link wat betreft de reisafstanden in Nieuw Zeeland en links rijden in Nieuw Zeeland

Mocht je nog vragen hebben over je ‘rondreis Nieuw Zeeland’ stel dan gerust je vraag via ons contact formulier

Print Friendly, PDF & Email