Campings

09/08/2012 Uit Door

Campings Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland heeft een grote keus aan campings verdeeld over zowel het noord als het zuid eiland. Hierdoor heb je alle vrijheid als je met een (huur) camper ons mooie Aotearoa (Maori voor New Zealand) gaat verkennen.Campings izijn er overal in Nieuw Zeeland

Vrij ook wel wild kamperen is voor een groot deel aan banden gelegd. Zeker als er een camping in de buurt is. Vooral de omgebouwde busjes die niet voorzien zijn van een toilet leverden het grootste probleem. Struiken die gebruikt werden als toilet met alle rotzooi van doen.

DOC campings Nieuw Zeeland

Gelukking is er nog genoeg avontuur te vinden in Nieuw Zeeland. Zeker met onze campers die allemaal ‘self contained’ zijn kan je zeker in de afgelegen gebieden prima overnachten. Ook zijn er DOC camping-gronden. DOC staat voor Department of Conservation vergelijkbaar met Staatsbosbeheer. Simpele kampeergronden, een toiletgebouw en soms douches met koud water. Erg basic allemaal maar vaak op hele bijzondere locaties. DOC campings hebben geen stroom of stroom aansluiting dus je kan je voorstellen wat een rust er heerst en niet te vergeten de sterrenhemel die je ‘s avonds kan aanschouwen!DOC camping Nieuw Zeeland

Naast de DOC campings zijn er de commerciele campings. Familieparks en Top10 Holidayparks zijn bijvoorbeeld twee grote ketens. Dit type camping is voorzien van alle gemakken. Volledig ingerichte keukens en toilet/ douche units, Vuilwater afvoer units voor je chemische toilet en vuil water van je camper ontbreken uiteraard niet.

Ook door Nieuw Zeelanders worden de campings en de DOC camping-gronden volop gebruikt. Er zitten er honderden verdeeld over geheel Nieuw Zeeland. De route boeken in onze campers hebben ze erl allemaal in staan. Genummerd zodat je makkelijk kan opzoeken wat voor faciliteiten ze hebben. Tevens het adres en telefoonnummer staat erbij, makkelijk om direct in de GPS te zetten.

Nieuw Zeeland is een echt ‘kampeer’ land dus campings volop!

Print Friendly, PDF & Email