Geld in Nieuw Zeeland

18/11/2010 Uit Door

geld opnemen in Nieuw ZeelandNieuw zeeland Dollar:

Om te beginnen heeft Nieuw Zeeland zijn eigen dollar. Je raadt het al de Nieuw Zeelandse dollar. Geld opnemen in Nieuw Zeeland kan bij iedere bank. Gebruik een bank en geen wisselkantoortje, deze zijn meestal ongunstiger met de koers.

waar geld opnemen in nieuw zeeland Als je dit logo ziet staan op een geldautomaat kan je met je Nederlandse bankpas pinnen. Vraag bij je Nederlandse bank even na wat de kosten zijn om geld op te nemen in Nieuw Zeeland. Meestal is het zo dat je een vast bedrag per opname moet betalen. Hoe groter het bedrag je opneemt hoe lager de kosten dan zijn ( in verhouding).

Credit Card
Hier in Nieuw Zeeland betaalt men veel met Credit Card. Ook kleine bedragen zoals twee koppen koffie met iets “lekkers” erbij betaalt men gewoon met de credit kaart. Vraag dus ook na wat de kosten hiervoor zijn! Soms niets en dan is het een makkelijke manier om te betalen. Zeker de campings en de boodschappen in de supermarkt.

Als je geld opneemt via een pinautomaat dan krijg je meestal briefjes van 20 dollar, soms 50 dollar. Veel bedrijven nemen liever geen 100 dollar aan. Betaal dus liever met meerdere 20 dollar biljetten en iedereen is happy.

Wat “doet” de Nieuw Zeelandse dollar op het moment ?

Print Friendly, PDF & Email