Informatie Nieuw Zeeland

16/12/2012 Uit Door

Informatie Nieuw Zeeland

Per camper door Nieuw Zeeland

Een overzicht van bezienswaardigheden in Nieuw Zeeland die zeer zeker de moeite waard zijn tijdens je rondreis per camper:

Nationale parken. Nieuw Zeeland wordt vaak geroemd om zijn bijzonder mooie natuur. Het is daarom niet vreemd, dat dit land maar liefst 14 nationale parken telt. Daarnaast zijn er nog zo’n 20 natuurbeheerparken, 2500 reservaten en 14 zeereservaten.

Noordereiland. Indien u gaat rondreizen in een camper  is het praktisch informatie van Nieuw Zeeland bij de hand te hebben.

Informatie Nieuw Zeeland:

Nieuw Zeeland bestaat eigenlijk uit twee grote eilanden. Noordereiland en Zuidereiland en nog wat kleine eilanden. Het Noordereiland wordt met name gekenmerkt door (actieve) vulkanen, geisers en warmwaterbronnen. Noordereiland heeft een wel heel bijzondere heuvel.

Informatie Nieuw Zeeland Zuidereiland:

Dit andere grote eiland van Nieuw Zeeland is minstens zo geweldig als het Noordereiland. Het eiland is alleen zonder actieve vulkanen. Wel zijn er diverse fjorden te vinden.

Informatie Nieuw Zeeland: WellingtonWellington. De hoofdstad van Nieuw Zeeland zal zeker een grote indruk achterlaten. Wellington wordt daarom ook vaak als Nieuw Zeeland’s favoriete bestemming genoemd.

Stewart Island. Stewarteiland ligt onder Zuidereiland. De Freshwater-rivier zorgt voor een moerassige vallei. Het enige dorp waar alle inwoners van dit eiland wonen, is Oban wat vlakbij Half Moonbaai ligt.

Auckland. Auckland is een dichtbevolkte stad met ruim 1,4 miljoen inwoners. Er is een zeer ruime haven met zeker 135.000 jachten.

Milford Sound. De Milford Sound is de bekendste fjord van Fjordland. Je vindt dit bijzonder mooie natuurverschijnsel in het Nationaal Fiordland park.

Queenstown. Op dit zuidereiland van Nieuw Zeeland moet je zijn voor avontuur en sport. Queenstown staat namelijk bekend als internationaal centrum voor avontuurlijke sporten.

Informatie Nieuw Zeeland Noord eiland:

Het Noord eiland in Nieuw-Zeeland biedt een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Er is dan ook van alles te zien en te doen. Van abseilen in de Waitomo Caves, zwemmen met dolfijnen in de Bay of Islands tot kennis maken met de Maori-cultuur in Rotorua. Ontdek nu zelf het Noord eiland van Nieuw Zeeland via Camper New Zealand door gebruik te maken van één van hun campers. Je kunt er weken verblijven zonder je een moment te vervelen. Wij hebben de hoogtepunten van het Noord eiland van Nieuw Zeeland voor u op een rij gezet.

Informatie Nieuw Zeeland Bay of islands

Bay of Islands

Bay of Islands: Gouden zandstranden, prachtige baaien, groene eilandjes en een heerlijk subtropisch klimaat. Deze eilandengroep is niet voor niets een van de meest geliefde bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Er valt dan ook vanalles te beleven. Zo kun je er schitterende cruises maken langs de eilandjes, zwemmen met dolfijnen, zeevissen, kajakken of duiken. De belangrijkste plaatsen die als uitvalsbasis dienen voor deze activiteiten zijn Pahia, Russel en Waitangi. De Bay of Islands is ook van groot historisch belang voor de Maori’s; hier werd namelijk op 6 februari 1840 het Verdrag van Waitangi getekend.

Informatie Nieuw Zeeland algemeen:

  • Kajakken tussen de zeehonden. Ga kajakken in het Abel Tasman National Park en geniet van het uitzicht op de schitterende baaien met goudgele stranden omringd door bossen. Met een beetje geluk peddel je tussen zeehonden en kun je dolfijnen en pinguïns van dichtbij bekijken.
  • Een gletsjer beklimmen. Westland National Park telt maar liefst ongeveer zestig gletsjers, met de Franz Josef en de Fox Glacier als grootste en beroemdste. Het is een bijzondere ervaring om een van deze gletsjers te beklimmen tijdens een zogenoemde glacier walk.
  • Maak kennis met de fascinerende Maori’s. Tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland, moet je absoluut kennis maken met de interessante Maori-cultuur. Bezoek bijvoorbeeld Tamaki Maori Village in borrelend Rotorua, een nagebouwd Maori-dorp.
  • Walvissen spotten in Kaikoura. In dit gezellige kustplaatsje op het Zuidereiland worden elke dag walvissenexcursies georganiseerd; een onvergetelijke ervaring!
  • Een cruise door diepe fjorden. In het indrukwekkende Fiordland National Park vind je schitterende fjorden, die diep in het land snijden. De bekendste fjorden zijn Milford en Doubtful Sound, waar je schitterende boottochten kunt maken.
  • De mooiste wandeling. In Nieuw-Zeeland kun je schitterende wandelingen maken door de wonderschone natuur. Een aanrader is de Tongariro Crossing door het gelijknamige nationale park.
  • Op zoek naar het avontuur. Bungeejumpen op een adembenemende locatie vanaf een brug bij Queenstown, abseilen in grotten, wildwaterraften, parachutespringen of zorben in Rotorua?
  • Bezoek de meest actieve vulkaan van het land. White Island, een vulkanisch eiland voor de kust van het Noordereiland, is bereikbaar per boot of per helikopter.
  • Slaap in het Hobbit hotel. De filmtrilogie van Lord of the Rings is opgenomen tussen de schitterende landschappen van Nieuw-Zeeland.
terug naar de homepage camper huren Nieuw Zeeland
Print Friendly, PDF & Email