Vrij kamperen regio Queenstown

03/02/2012 Uit Door

Vrij kamperen in Nieuw Zeeland

Kamperen Zuider eiland:

Is het centrum van het Lake District, een zeer populair gebied op het Zuidereiland. Het is niet alleen de ‘Extreme Sport Hoofdstad’ van Nieuw-Zeeland, met de oorspronkelijke Bungy-jump, Skydive, Wild Water Rafting en Jet Boating om maar een paar te noemen, het is ook een van de weinige plaatsen met een soort van ‘nachtleven’ inclusief trendy clubs en bars. Geen waaghals of uitgaand type? Delen van de ‘Lord of the Rings’ zijn gefilmd te midden van de bergen, meren, rivieren en bossen en Queenstown is de toegangspoort naar de Milford Sound, Fiordland.

Vrij kamperen

Je kunt je voorstellen dat er in de zomer een invasie van campers is, allemaal op zoek naar de perfecte plek om te overnachten. Onder ‘Queenstown Lakes District Council Bylaw’ is het niet toegestaan ??om gewoon ‘te parkeren’ en te overnachten op een openbare plaats in een stad of aan een van de vele meren. Dit klinkt misschien onaardig, maar we hebben zelf situaties gezien en kunnen de gevoelens van de lokale bevolking goed begrijpen. Aangezien het Nieuw-Zeeland is, met zijn ‘laid back additude’ wordt je gevraagd om te verhuizen naar een kampeerterrein (en ja, die kosten geld), voordat je een boete uitgeschreven krijgt. ($ 200 direct betalen; hoeveel nachten kun je daarvoor wel niet op een camping blijven?)

Is nog steeds mogelijk in Nieuw Zeeland, maar zorg wel dat je camper een “self certificate” heeft. Wat in het kort neerkomt op een camper met in ieder geval toilet en meestal douche. Het vuile water komt in een tank die je later op een camping kan legen. Vraag als je het niet vertrouwd of niet weet waar vrij kamperen mogelijk is altijd aan de locals of een informatie centrum in de buurt wat de mogelijkheden en vooral de verboden zijn wat betreft vrij kamperen,

Print Friendly, PDF & Email