Rondreis Nieuw Zeeland

05/02/2013 Uit Door

Als je op rondreis Nieuw Zeeland aan het plannen bent, denk dan niet dat Nieuw-Zeeland ergens bij Australië ligt. Allereerst worden beide landen nog altijd gescheiden door een aantal vlieguren en bovendien neemt de rivaliteit tussen de twee volken, al is deze niet altijd gemeend, steeds vreemdere vormen aan.

Rondreis Nieuw Zeeland inwoners

Er wonen zo’n 4 miljoen mensen in Nieuw-Zeeland, waarvan ongeveer 75% van Europese afkomst is. De overgrote meerderheid is afkomstig uit Engeland en de band met Engeland is nog altijd sterk. Het Nieuw Zeelandse Engels lijkt veel meer op het Europese Engels dan het Australisch of het Amerikaans. De Kiwi’s (zoals zij zich zelf graag noemen) voelen zich dan ook cultureel superieur aan de in hun ogen vrij boerse Australiërs. De nationale sport van Nieuw-Zeeland is rugby. Daarnaast zijn Nieuw Zeelanders enorme zeilliefhebbers en winnen zij vaak grote zeilwedstrijden als de Whitbread Race of de America’s Cup. In hun vrije tijd zijn Nieuw Zeelanders graag actief bezig in de Great Outdoors.

Tijdens je rondreis Nieuw Zeeland zal je ook kennis maken met de Maori’s, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw Zeeland. Zij vormen 15% van de bevolking. Daarnaast zijn er vooral de laatste jaren veel Aziaten en immigranten uit de Pacific komen wonen, die ieder een steeds groter deel van de bevolking uitmaken.

Rondreis Nieuw Zeeland talen

In Nieuw-Zeeland wordt zowel Engels als Maori gesproken. Gebarentaal is ook een officiële taal in NZ

De Maori taal, welke overeenkomsten vertoont met Polynesische talen en enkele dialecten in Indonesië, is minstens zo belangrijk als het Engels. Daar de Maori’s een gelijkwaardige plaats in de maatschappij innemen (in tegenstelling tot de aboriginals in Australië bijvoorbeeld). Veel plaatsnamen komen rechtstreeks uit de Maori taal, vooral op het Noordereiland zult u dit veelvuldig bemerken. Ook op televisie zijn er vele programma’s in het Maori. Met Engels kun je echter prima uit de voeten, ook de Maori’s beheersen het Engels uitstekend.

Mocht je nog vragen hebben voor je rondreis Nieuw Zeeland dan willen we die graag beantwoorden, stuur gerust een email via ons contactformulier.

Rondreis Nieuw Zeeland informatie

Print Friendly, PDF & Email