Is kraanwater in Nieuw-Zeeland veilig?

02/11/2010 Uit Door

Drinkwater Nieuw ZeelandWater drinken in NZ:

Vaak krijgen wij de vraag of water drinken in Nieuw Zeeland veilig is. Anders gezegd: kan ik gewoon kraanwater drinken?

Het antwoord is JA. kraanwater in hotels,B&B’s e.d. kan gedronken worden zonder problemen.

Water drinken in Nieuw Zeeland veilig?

Water drinken in Nieuw Zeeland veilig: direct uit een beekje of rivier is af te raden omdat er tegenwoordig vaak de bacterie “Giardia” aanwezig is. Een bacterie die je netjes gezegd nogal vaak de toilet laat opzoeken. Niet doen dus.
Water drinken in Nieuw Zeeland veilig?: uit een beekje of riviertje kan maar kook het water eerst voor minimaal drie minuten. Daarna uiteraard af laten koelen.

Een andere mogelijkheid is om het water van een soort chloor tabletten die te koop zijn bij de pharmacy’s.
Ook kan je bij kampeer-winkels (outdoor shops) een waterfilter kopen die de bacterie er ook uit filtert.
Tevens zijn er in alle supermarkten flessen water te koop. Zelfs 3 of 5 liters containers zijn te koop. Nogmaals, niet nodig als je in een hotel of B&B zit.

Water drinken in Nieuw Zeeland veilig? in een camper (motorhome) Ook hier is het antwoord JA. De watertank word regelmatig gespoeld maar in de zomer kan het water in een tank onder de camper flink oplopen. Ons advies van Bay of Islands Campervans is: Voor je koffie en thee moet je uiteraard je water koken, douchen en toilet gebruik neem je gewoon het water uit de kraan/tank. Een glas water kan je beter uit een fles halen die gekoeld ligt in je koekast van je camper.

Uiteraard kan je ook een fles vullen met kraanwater en deze in je koelkast leggen. Iedere camping heeft drinkwater beschikbaar.

Flessenwater:

Wil je toch flessenwater kopen, kijk dan eens naar het “huismerk” dit is vaak de goedkoopste per liter. Maar een aanbieding kan dit veranderen. Over het algemeen zijn aanbiedingen in de supermarkt ook echte! aanbiedingen. Soms twee halen 1 betalen. Wij voorzien onze campers standaard van een kortingskaart voor alle Countdown supermarken in Nieuw Zeeland.

Hier nog een leuk artikel over een waterflesje met een filter ingebouwd Water drinken

Terug naar camper huren Nieuw Zeeland homepage

Print Friendly, PDF & Email