Anatoki zalm vissen

10/05/2012 Uit Door

Golden Bay Anatoki Salmon fishing jan gerda

Anatoki zalm vissen is een kleinschalig zoetwater zalm kwekerij, gespecialiseerd in een hoogstaand zalm product. De kwekerij  is tevens een toeristen bestemming  waar je zelf zalm kan vangen. Tevens hebben ze een cafe met allerlei zalm gerechtjes, ja zelfs zalm kroketten en bitterballen staan op het menu!

De kwekerij ligt aan de Anatoki rivier die zijn begin vindt in het Kahurangi nationale park, Golden Bay Nieuw Zeeland

Anatoki zalm vissen:

Open het hele jaar door van  9.00-16.30

Anzac Day open van 13.00-16.30

Eerste kerstdag gesloten

Ervaar de smaak van vers gevangen zalm uit het Anatoki meer.

Zalm vissenAnatoki zalm vissen, rob vangt zijn tweede zalm

Het beste is: Toegang is gratis en zelfs de vishengels staan gratis ter beschikking. Je betaald alleen voor de vis die je gevangen hebt. Let wel je; mag geen vis terug zetten. Wat je gevangen hebt moet je ‘afnemen’

De gevangen zalm maken ze voor je schoon en tegen een extra betaling kan je die eventueel laten roken (diverse smaken mogelijk) Ook vacuum laten verpakken kan zodat niet de hele camper er naar ruikt en je nog dagen kan genieten van verse zalm. En geloof ons (Rob en Niek) smaken zal het!

Anatoki zalm vissen is een kwekerij maar heeft ook een cafe met vergunning zodat ze ook wijn mogen verkopen waarmee je zelf gevangen zalm nog beter smaakt. Vergeet echter niet dat ook hier in Nieuw Zeeland drinken en rijden niet samen gaan, dat me brengt op het volgende:

Anatoki

Gratis overnachtenNiek vangt een zalm in Anatoki zalm kwekerij

Al onze campers van Bay of islands campervans zijn ‘self contained’ zodat je bij deze kwekerij een nachtje op de parkeerplaats mag overnachten (kosteloos) na een bezoek aan het cafe en uiteraard na het vangen van je zalm. In Nieuw Zeeland noemen ze dat ‘POP’ Park Over Property.

Tip: Koop in de supermarkt in Takaka een zak gemende salade, een lekker brood en wat cream cheese. Met de zelf gevangen zalm heb je zo een geweldige maaltijd!

Je vindt Anatoki zalm kwekerij:

242 McCallum Road, Takaka, Golden Bay New Zealand. www.anatokisalmon.co.nz  gratis nummer 0800 262 865

Jan en Gerda heten je welkom. (Ja, je kan hier weer even Nederlands  spreken als je daar behoefte aan hebt)

Print Friendly, PDF & Email